ceturtdiena, 2009. gada 11. jūnijs

Biezpiena čībiņas

Avots- www.edimdoma.ru, Lilia
Pildījumam: 300 gr ābolu, nomizot un sagriezt
1 ĒK cukura
1 ĒK sviesta
Mīklai: 300 gr miltu
100 gr cukura
1 paciņa (9 g) irdinātāja
1 paciņa vaniļas cukura
1/4 TK sāls
125 gr biezpiena
100 ml piena
75 ml eļļas (neitrālas, ideāli no vīnogu kauliņiem)
Gatavošana:
Pildījums. Uz pannas sasildīt sviestu, pievienot sagrieztus ābolus un cukuru. Sautēt zem vāka 5 minūtes uz lēnas uguns. Noņemt.
Sajaukt miltus, irdinātāju, sāli, cukuru.
Biezpienu sajaukt ar pienu, eļļu.
Pievienot biezpiena masu pie miltu maisījuma. Izmaisīt ar mikseri. Sadalīt 9 daļas, savelt bumbiņas. Izveltnēt bumbiņu, uzlikt pildījumu, aizspiest malas.
Uz cepamā papīra un uz plāts. Pārziest ar olas dzeltenumu+1 ĒK krējuma.
Cept 20 minūtes 180 grādos.

Beilija mafini ( Baileys-Muffins)

Avots: jultchik, carina-forum.ru
Vajag:
2 olas, 80 g cukura, 1 TK vaniļas cukura, 170 g mīksta sviesta, 120 ml " Baileys ", 150 g miltu, 1 1/2 TK irdinātāja, šķipsna sāls.
Gatavošana: Mafinu formiņu ieziest ar sviestu vai ielikt papīra formiņas. Cepeškrāsni sasildīt līdz 200 grādiem.
Olas labi sakult līdz šķidrām putām, turpinot kult pievienot cukuru, vaniļas cukuru, sāli, sviestu un Baileys. Izsijāt miltu ar irdinātāju, sajaukt ar sviesta masu, visu sajaukt, ilgi nemaisīt. Ielikt formiņās (līdz pusei, pacelsies).Cept 15-20 minūtes cepeškrāsns vidējā līmenī 200 grādos.

Jogurta mafini

a
Avots= www.edimdoma.ru, Agnis
g
Vajag:
2 olas
1 gl cukura
1 gl jogurta (augļu vai neitrālais- šinī gadījumā vajag pāris pilienu vaniļas esences)
2 TK irdinātāja
100 gr izkausēta sviesta
2 gl miltu
Gatavošana:
Olas sakult ar cukuru, pievienot jogurtu, sviestu. Miltus sajaukt ar irdinātāju, pievienot jogurta masai. Samaisīt, ieliet mafinu formiņās (līdz pusei, stipri pacelsies).
Cept 170-180 grādos apmēram pusstundu.

Smalkmaizītes "BUCHTELN"

Avots: Пончита - Carina forum, ИРИС, www.cookschool.ru
Vajag:125 ml silta piena
apmēram 400 gr miltu
50 gr cukura
20 gr svaiga rauga (vai apmēram 4 gr sausā)
2 olu dzeltenumi,
1 ola
šķipsna sāls
nedaudz citrona cedras (sarīvēta miza)
1 TK ruma (vai daži pilieni esences)
1 paciņa vaniļas cukura
50 gr sviesta
apmēram 200 ml saldā krējuma

Gatavošana:Pienu, raugu, 50 gr miltu un 20 gr cukura sajaukt un atstāt siltā vietā, kamēr raugs atdzīvosies. Sajaukt apmēram 350 gr izsijātu miltu, izkausētu un nedaudz atdzesētu sviestu, olu dzeltenumus, olu, 20 gr cukura (man patīk saldākas, ievērojami palielinu daudzumu- līdz kādiem 80 gramiem), šķipsnu sāls, cedru, rumu, vaniļas cukuru sajaukt ar rauga masu, izmīcīt gludu mīklu. Apklāt un atstāt siltā vietā, kamēr dubultosies (apmēram 40 minūtes). Lielu cepamo formu ieziest ar sviestu; sajaukt saldo krējumu ar 10 gr. cukura un ieliet formā. No mīklas noraut nelielu gabaliņu, savelt bumbiņu un likt formā vienu pie otras. Atstāt vēl uz 10 minūtēm. Sakarsēt cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Sajaukt olas dzeltenumu ar 2 ĒK piena un apziest maizītes. Cept pusstundu.

Naivā māksla.Džons Keins.

http://en.wikipedia.org/wiki/John_Kane