piektdiena, 2009. gada 5. jūnijs

D.Hisaiši (Joe Hisaishi)

Komponists, kurš sacerējis mūziku visām Mijadzaki filmām (kā arī T.Kitano filmām un tml.). Pašlaik populārākais Japānas komponists. Sākotnēji piederējis pie minimālistiem.

"Kikudžiro"
"Princese Mononoke" un simfoniskā svīta
"Gariem līdzi"

Kokosriekstu un laima cālis

Recepte no kokosriekstu piena kārbas:)
Kokosriekstu un laima cālis

Vajag:
4 vistas krūtiņas
kārba kokosriekstu piena
3 laimi (sarīvēta cedra un sula)
2 ĒK eļļas
1 ĒK zivju mērces (ja nav- aizvietot ar sojas)
4 ĒK saldās čili mērces
pubsbunte kinzas un zaļo loku
Gatavošana:
1. Sagriezt vistu puscentimetru plānās strēmelēs. Sajaukt ar cedru un laima sulu, novākt ledusskapī uz stundu.
2. Uzkarsēt uz lielas uguns eļļu, likt vistu ar cedru un sulu, apcept 4-5 minūtes līdz zeltainai krāsai.
3. Pievietot pienu, mērces, sautēt 5 minūtes.
4. Pārkaisīt ar kinzu un lokiem.

Pildīti jaunie kabači

Vajag:
2 mazus kabačus
200 gr biezpiena
neliels gabaliņš (ap 20 g) jebkura puscietā siera, sīki sagriezt
neliels gabaliņš (ap 20 g) parmezāna, rīvēta
2 ĒK sviesta, sīki sagriezt
pusbunte pētersīļu, sakapāt
pa zariņam dilles, majorānu, estragonu vai jebkurus citus zaļumus, sakapāt
1 ķiploka daiviņa, saspiest
1 tomāts, sīki sagriezt
Gatavošana:Gareniski pārgriezt kabačus, ar karoti izgrebt sēklas, izmest. Ja nepieciešams, padziļināt iedobi (mīkstumu sasmalcināt un pievienot pārējām sastāvdaļām). Visas sastāvdaļas sajaukt. Cepamo formu ieeļļot, ielikt kabaču laiviņas, iepildīt pēc iespējas vairāk pildījuma. Uzlikt vāku, ielikt cepeškrāsnī. Cept 200 grādos apmēram 20 minūtes. Pēc tam noņemt vāku un cept, kamēr zeltains. Pārkaisīt ar garšaugiem.

Mocarella ar zemenēm un baziliku

Vajag:
200 gr mozarellas
200 gr zemeņu
svaigi malti pipari
baziliks (reigans)
Gatavošana: Sagriezt vai saplēst mozarellu, kārtot uz šķīvja pārmijus ar zemenēm un bazilika lapiņām. Pārkaisīt ar pipariem.